The Bending Quartet

Om Circuit Bending

Besøg vores nye hjemmeside der er ved at tage form: www.tbq.dk

Circuit Bending er en betegnelse for den kunstform, der går ud på eksperimentelt og kreativt at modi-ficere de elektroniske kredsløb i masseproducerede elektroniske musikinstrumenter og legetøj for at skabe dem om til nye, anderledes og unikke instrumenter, med nye, anderledes og unikke lyde og musikalske muligheder.

Circuit bending er lægmandens genvej ind i et område, der ellers stort set har været forbeholdt tekni-ske eksperter, og de fleste circuit benders arbejder ud fra en ‘anti-teoretisk’ holdning, om at originalitet udspringer af nysgerrighed mere end tillært teoretisk viden. Samtidigt er det også det kreative individs måde, at overskride de begrænsede muligheder fabrikanterne af de serieproducerede produkter har valgt at stille til rådighed for køberne af deres produkter. Circuit Bending forvandler masseproducere-de instrumenter og legetøj til unika.

De musikalske muligheder i et circuitbent instrument er oftest også en anledning til kreativ musikalsk nytænkning, for sjældent er de klange og toner de producerer i overensstemmelse med klassiske ska-laer og tonesystemer. Uforudsigelighed er ofte en egenskab der udemærker den slags instrumenter. De er eksperimentelle instrumenter til eksperimenterende musik, og kræver ofte utraditionelle spille-teknikker

Komponisterne

Johan Svensson – uddannet komponist fra Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet, og universitetet i Växjö. Klassisk komponist med en varm interesse både elektronisk og akustisk musik. www.johansvensson.nu

Tony Blomdahl – uddannet komponist fra Musikhögskolan i Göteborg. Arbejder indenfor computermusik, og kombinationen af traditionelle instrumenter og computer. www.tonyblomdahl.se

Christian Skjødt – uddannet i trommer og musikrteknologi ved Nordjysk Musikkonservatorium, hvor han nu underviser i elektronisk musik. Har en særlig nysgerrighed over for støj og støjens æstetik. www.skjodt.net

Ivan Olsen – uddannet klassisk guitarist fra Nordjysk Musikkonservatorium, og komponist fra konservatorierne i Århus og Göteborg. Har i flere projekter aktivt arbejdet med at blande klassisk og rytmisk musik med skuespil/staging på scenen. www.olsenivan.dk

___________________________________________________________________________________________________________________

The Bending Quartet – Timeline i “highlight-udgave”

2012:

April: Workshop på Hjørring bibliotek afsluttes med en offentlig koncert hvor deltagerne spiller på sine nybyggede instrumenter.

April: Den Musiske Skole og biblioteket i Hjørring arrangerer en workshop med TBQ. Workshoppen gennemføres med støtte fra Region Nord, BMMK, Svensk-dansk kulturfond, AVV-Hjørring. Workshoppen blev bemærket af Nordjyske medier med artikel i avisen og indslag i 24 Nordjyske.

Se video:

2011:

December: Med støtte fra Region Nord, Svensk-dansk kulturfond, Transformator og STIM gennemføres en koncert på Transformator, Aalborg Teater.

Se video fra koncerten:

August: Som en del af Open Days gennemføres en koncert i Kunsthal Nord. Koncerten dokumenteres og for lang sendetid i TV2 nord, Salsa. Koncerten gennemføres med støtte fra Region Nord, Svensk-dansk kulturfond, Ny Musik og Kunsthal Nord.

null

Se også:

August: I forbindelse med Open Days (arrangeret af Ny Musik) gennemføres en to dages workshop i det åbne rum på turbine torvet i Nordkraft, Aalborg. Mange (i alle aldre) kommer forbi, prøver instrumenter, ser nysgerrigt til vores arbejde, og nogle sætter sig også ned for at prøve selv. Workshoppen omtales i Danmarks Radio, P2 – dels radio, dels web. Workshoppen gennemføres med støtte fra Region Nord, Svensk-dansk kulturfond, Ny Musik og Kunsthal Nord.

Februar: efter tre dages workshop gennemføres en offentlig koncert på de ny instrumenter. Koncerten finder sted i Nordkraft, og med støtte fra Svensk-dansk kulturfond, Nordkraft Event og Sesam.

Se video:

Februar: TBQ afholder deres første workshop. Den finder sted i det “åbne rum” i Kedelhallen – Nordkraft, Aalborg. Tre dages åben workshop hvor dem der kom forbi kunne se hvad circuit bending går ud på. Workshoppen gennemførdes med støtte fra Svensk-dansk kulturfond og Nordkraft Event. Workshoppen blev bemærket af Nordjyske medier med artikel i avisen og indslag i 24 Nordjyske.

Video fra Nordjyske om projektet

Nordjyske om projektet.