Curriculum Vitae

Ivan Olsen – uddannet klassisk guitarist, med musikpædagogisk diplomeksamen fra Nordjysk Musikkonservatorium. Blev samme sted optaget med hovedfagene musikteori og komposition. Efter tre års studier med disse hovedfag i Aalborg flyttede Ivan Olsen til Det Jyske Musikkonservatorium. I skoleåret 08/09 afsluttede han sine studier ved Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet.
Som komponist har Ivan Olsen deltaget i kurser og workshops med bl.a. Anders Hillborg, Andy Pape og Sven-David Sandström. Han har komponeret til Den Danske Guitarkvartet, Duo Harpverk (IS) og Lars Sømod for at nævne nogle.

Som guitarist spiller Ivan Olsen bl.a. i teater ensemblet Møllers Elkapel – et crossoverprojekt der blander klangene fra slagtøj, guitar, trombone, saxofon og elektronik med en staging (en form for absurd teater, commedia dell’Arte). Siden 2003 har han også samarbejdet med sangeren Charlotte Hjørringgaard Larsen i duoen VoceConCorde.
Ivan har også assisteret i Aalborg Symfoniorkester.

Sammen med The Bending Quartet har Ivan arbejdet intensivt med at finde forskellige områder hvor man kan bruge Circuit Bending. Lige nu planlægges en opera for børn og unge.

Sammen med Christian Skjødt arbejder Ivan i duo’en TMB-duo på et projekt hvor man blander den klassiske guitar med de mulighedder der ligger i computeren, og hele det univers det åbner op for.

Ivan har siden 2000 arbejdet som guitarlærer ved musikskolen i Hjørring Kommune. I 2005 var Ivan med til at oprette talentklassen samme sted, og har siden da varetaget undervisningen i teori, hørelære og musikformidling i denne. Han underviste også MGK-eleverne i teori den gang Hjørring Musikskole fortsat havde dette.

Til og fra har Ivan undervist ved Nordjysk Musikkonservatorium.
I efteråret 2010 startede man en komponistklasse ved den musiske skole i Hjørring, hvor Ivan underviser.

Endvidere underviser Ivan i musikteori og hørelære ved Orkester Efterskolen i Holstebro.

Ivan er medlem i Dansk Komponistforening.
Og medlem af kunstnergruppen Sounds of Mexico

Højopløst pressebillede.