Duo Mifo

Duo Mifo
Duo Mifo vil vi gerne fremhæve betydningen af vores åbenhed for det uforudsigelige.
Improvisation betyder direkte kommunikation i nuet, i det rum vi befinder os i; dels mellem de udøvende, mellem musikerne og publikum.
Vi vil udforske en klangverden der endnu ikke har nogle faste konventioner, og forhåbentlig ikke får nogen. Vi har valgt at bruge spændingen mellem det akustiske og det elektroniske som udgangspunkt: gennem nysgerrighed over de nye teknologier lave det akustiske elektronisk og det elektronisk akustisk.
Åbenheden er den store overskrift – dels for rummet, os selve, omgivelserne og en kombination af alt dette; udfordre vores egne begrænsninger – og turde at blive skubbet ud over diverse kanter.
Kan vi komme lidt nærmere vores kerne som kunstnere og mennesker?

Fra en prøve:

Curriculum Vitae
 
Mina Fred er født i 1978, og har studeret hos Claus Myrup, Det Jyske Musikkonservatorium, Århus, hvorfra hun tog Diplomeksamen i 2004 og debuterede fra Solistklassen i 2007. Ligeledes har hun studeret hos David Takeno, Guildhall School of Music and Drama, London 2002-2003, samt The Banff Centre for the Arts, Banff, Canada 2001-2002. 
 
Mina har et stort koncertvirke fremfor alt i Danmark, som solist, kammer- och orkestermusiker, men også hyppigt i England, Sverige og Norge. De sidste 6 år har inkluderet turnéer til Finland, Grønland, Færøerne, England, Frankrig, Spanien, Schweiz, Canada, USA og Japan.
 
Mina var fra 2007 til 2010 ansat som solo bratschist i kammerensemblet Det Jyske Ensemble, Viborg. 
 
P t er Mina fremfor alt meget aktiv som kammermusiker og ny musik performer. Hun er medlem af ”Scenatet”, ensemble for ny musik og scenekunst, “Snow Mask Ensemble”, den elektroniske strygerkvartet ”Messer Kvartetten” og spiller siden efteråret 2012 også med den danske strygerkvartet Mira Kvartetten.
 
Ny Musik og tæt samarbejde med samtidlige komponister ligger Mina varmt om hjærtet. I 2011 og 2012 uropførte hun bl a to store, grænseoverskridende soloværker af den Cubansk/Danske hyppigt prisbelønnede komponist Louis Aguirre, som udover sit samarbejde med Mina og Snowmask Ensemble også har tætte samarbejder med bl a Arditti Kvartetten.
 
Sideløbende med virket som kammermusiker, nærer Mina et stort intresse for improvisation og fra efteråret 2012 til sommeren 2014 gennemfører hun en Master i Fri Improvisation, med bratsch og stemme som hovedfag, på Musikhochschule Basel, Schweiz.
 
Orkester-erfaring inkluderer indbydelser som solo-bratschist i Sjællands Symfoniorkester og kontrakter i Kungliga Filharmonin Stockholm, Danmarks Radios Symfoniorkester, og alle danske landsdelsorkestre.
 
Siden 2004 er Mina ansvarlig for koncertsæsonen på Kirsten Kjærs Museum, Frøstrup, Danmark, hvor hun hvert år arrangerer ca 30 kammerkoncerter, workshops og en kammermusikfestival.

Ivan Olsen – uddannet klassisk guitarist, med musikpædagogisk diplomeksamen fra Nordjysk Musikkonservatorium. Blev samme sted optaget med hovedfagene musikteori og komposition. Efter tre års studier med disse hovedfag i Aalborg flyttede Ivan Olsen til Det Jyske Musikkonservatorium. I skoleåret 08/09 afsluttede han sine studier ved Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet.
Som komponist har Ivan Olsen deltaget i kurser og workshops med bl.a. Anders Hillborg, Andy Pape og Sven-David Sandström. Han har komponeret til Den Danske Guitarkvartet, Duo Harpverk(IS) og Lars Sømod for at nævne nogle.
Som guitarist spiller Ivan Olsen bl.a. i teater ensemblet Møllers Elkapel – et crossoverprojekt der blander klangene fra slagtøj, guitar, trombone, saxofon og elektronik med en staging (en form for absurd teater, commedia dell’Arte). Siden 2003 har han også samarbejdet med sangeren Charlotte Hjørringgaard Larsen i duoen VoceConCorde.
Sammen med The Bending Quartet har Ivan arbejdet intensivt med at finde forskellige områder hvor man kan bruge Circuit Bending. Lige nu planlægges en opera for børn og unge.
Sammen med Christian Skjødt arbejder Ivan i duo’en TMB-duo på et projekt hvor man blander den klassiske guitar med de mulighedder der ligger i computeren, og hele det univers det åbner op for.
Ivan har siden 2000 arbejdet som guitarlærer ved musikskolen i Hjørring Kommune. I 2005 var Ivan med til at oprette talentklassen samme sted, og har siden da varetaget undervisningen i teori, hørelære og musikformidling i denne. Han underviste også MGK-eleverne i teori den gang Hjørring Musikskole fortsat havde dette.
Til og fra har Ivan undervist ved Nordjysk Musikkonservatorium.
I efteråret 2010 startede man en komponistklasse ved den musiske skole i Hjørring, hvor Ivan underviser.
Endvidere underviser Ivan i musikteori og hørelære ved Orkester Efterskolen i Holstebro.
Ivan er medlem i Dansk Komponistforening.
Og medlem af kunstnergruppen Sounds of Mexico